top of page

Безмастилна татуировка( заличаване на стрии и белези)

от 150лв

1час

Информация


 

БЕЗМАСТИЛНА ТАТУИРОВКА***

 

 

 

Зона

процедура

Цена: малка/средна/голяма зона

Лице( белези от акне и др)

До 1 час

120лв

Ръце(без вътрешна страна заради триене)

До 3 часа

250лв/350лв/480лв

рамене

До 3 часа

200лв/270лв/350лв

гърди

До 2,5 часа

200лв/270лв/350лв

гръб

До 3,5 часа

250лв/350лв/500лв

корем

До 3,5 часа

270лв/420лв/550лв

Пояс/талия

До 2,5 часа

250лв/350лв/480лв

седалище

До 3,5 часа

270лв/420лв/550лв

Бедра( без вътрешна страна заради триене)

До 3,5 часа

270лв/420лв/550лв

Коляно(предна и/или задна част)

До 2 часа

200лв/270лв/350лв

прасци

До 2 часа

200лв/270лв/350лв

Малък участък

До 1 час

150лв

Patch test тест на (малък участък)

До 30 минути

100лв

*Цените и времевият диапазон са ориентировъчни и могат да претърпят корекции извън поставената рамка тук. Цената се определя след консултация и е възможно да бъде увеличена или намалена. Всеки случай се разглежда индивидуално.Какво представлява безмастилната (inkless) татуировка?

Безмастилната татуировка е метод, чрез който се наранява целостта на кожата с цел да я вкараме в заздравителен процес и да образува нова кожа.По време на това лечение, се образува нова колагенова и еластинова матрица и съответно започва изграждането на нова, здрава кожа. Работи се само и единствено със серуми, без мастило. Вследствие на това белезите се смекчават и когато оздравеят напълно, те ще бъдат по-малко забележими.

 

Мога ли да прикрия стрии, белег с помощта на безмастилна (inkless)

тагуировка?

Всеки е добър, подходящ кандидат за процедурата, стига да отговаря на някои важни изисквания, като това да има подходящ тип кожа (нейния цвят), възрастта" на стриите, белега, да са минали поне година и половина, както и да нямате някакви кожни или медицински състояния, които биха възпрепятствали процедурата.

За прилагане на безмастилната татуировка, като метод на лечение е добре стриите или белезите да не са тъмни или червени, а да са с по-светъл цвят от кожата около засегнатата зона. Ако стриите,белезите ви са по-тъмни от заобикалящата ги кожа, то това означава, че кожата все още не е оздравяла, така че трябва да се изчака докато избледнеят и минат през естествените си етапи на възстановяване. Този процес може да трае до 2 години и изисква

търпение.


 

Как протича процедурата?

Чрез специална техника и с подходящи за вашата кожа игли, се нараняват една по една всяка стрия или белег до определена степен. При желание може да се направи тест на малка част от засегнатата зона, за да се види как заздравява кожата и през какви етапи минава. Ако резултатът е задоволителен, тогава се насрочва дата за пълна процедура.

 

Какви са нормалните стъпки за лечение?

Отдолу може да видите обичайните стъпки за лечение за най-добри възможни резултати -тряова да сте търпеливи!

Стъпка 1: Безплатна консултация, при която се разглежда подробно засегнатата зона и се установява какви са възможностите за лечение.

Стъпка 2: Записва се час за patch test, в случай, че има нужда от такъв.

Стъпка З: Попълване на всички необходими документи, сред които декларация за информирано съгласие, въпросник и др,

Стъпка 4: Задължително се правят снимки на засегната зона с цел пълноценното проследяване на целият процес.

Стъпка 5: Пристъпва се към подготовка на мястото и кожата.

Стъпка в: След установяване на подходящите игли, кожата се почиства и подготвя, и се извършва процедурата,

Стъпка 7: Дават се точни инструкции за последваща грижа, както и се препоръчва козметика, която се ползва за заздравяването на кожата.

Стъпка 8: Клиента се задължава на всеки 7 дни да изпраща снимки (направени при добро осветление и висока резолюция), за да се проследи възстановителният процес. Моля, имайте предвид, че това продължава или до момента на пълната процедура (ако има

patch test), или до следващата ви сесия.

Забележка: Броят и честотата на процедурите ще бъдат уточнени на консултацията.като и ориентировъчно  време за извършване на процедурата.

 

Колко време отнема лечението?

Самата процедура може да отнеме от 1 до 5 часа в в зависимост от размера на третираната зона. Естествено, ако се третира повече от една зона при едно и също посещение, то тогава е възможно да отнеме повече време. Освен това имайте предвид, че може да ви бъде отказано от специалиста да третира твърде големи участъци в рамките на една сесия, тъй като може да се почувствате зле. За няколко зони ще трябва да резервирате отделни сесии, освен ако участъците не са малки или по преценка на специалиста

 

Как се подхожда, ако стриите, безите ми са се образували наскоро?

Новопоявилите се стрии или тези, които са червени или лилави, не са подходящи

за работа в сравнение със стриите/белезите, които са по-стари и избледнели и

напълно заздравели.


Имам ли нужда от patch test (пач тест) преди процедурата?

Patch test-a ce прави на малко място на кожата за да се проследи как кожата поема серумите, как тя реагира и как заздравява. Не е задължителен, но в някои случаи е препоръчителен. Обсъжда се на консултацията дали имате нужда от такъв.

 

Колко дълго траят резултатите?

След като сме направили пълен курс на лечение на кожата и сме стигнали до задоволитени резултати, то същите остават вечни. Въпреки това, е добре да се грижите за участъците повече, като непрекъснато се хидратират. Всяка рязка промяна в състоянието на кожата е възможно да доведе отново до нацепване, което е вследствие на вашите генетични особености и предразположеност на оранизма.

 

Какво да очаквам след първата ми сесия?

Веднага след първата сесия третираната зона ще бъде подута зачервена, което е напълно нормално. Подуването ще спадне в следващите няколко часа, а през следващите 7 до 14 дни ще преминете през спад на зачервяването и кожата ще започне да се бели. До края на възстановителният период е възможно да имате по-тъмна кожа, която се дължи на пигментните или меланоцитните клетки, което е и част от възстановителния процес. Възможно е да се появи и сърбеж. Тъй като кожата се лекува, тя може да продължи да

изглежда тъмна за известно време (особено при хора с по-тъмна кожа), преди в крайна сметка да се успокои и разкрие окончателният цвят. След първа сесия се наблюдава изглаждане на релефа и възстановяване на естествения цвят на кожата. Стриите/белезите, започват видимо да се свиват и лекуват. Разбира се все пак трябва да се вземе под внимание факта, че всеки  организъм реагира различно и това няма как да се предвиди. След пълното заздравяване на кожата (4-6 седмици), се налага повторна консултация, при

която се определят дата за втора сесия.

Моля обърнете внимание, че този вид процедури изискват време и

търпение, и няма как да се постигне задоволителен резултат само с една сесия

Това е процес, при който се проследява още от самото начало, как тялото реагира на процедурата, как реагира организмът ви и как заздравява. От изключителна важност е и полагането на съответната последваща грижа.

 

Има ли болка?

Иглите проникват в кожата така че ще почувствате надраскване и известно неудобство. Има определени места, които са по-чувствителни от други, но като цяло не се отчита нетърпима болка. 


Какво е нужно, за да се подготвя за процедурата?

В деня преди процедурата е необходимо да се ексфолира кожата за да се премахнат мъртвите клетки. След това, моля, овлажнете или намажете с олио за тяло, за да сте сигурни, че не е суха, тъй като сухата и белеща се кожа се обработва трудно и може да доведе до по-дълго време за работа, както и до незадоволителен резултат. Нахранете се добре преди процедурата, тъй като това ще помогне да се справите с болката и спокойно да преминете през сесията, Пригответе си студен компрес, който да ползвате непосредственот след процедурата, когато се приберете вкъщи. Може да използвате

замразени зеленчуци, увити в чиста кърпа. Също така ще се нуждаете от продукти за последваща грижа, които ще ви препоръчаме на място.

Избягвайте приемането на алкохол и кофеин 24 часа преди и 24часа след процедурата.

Избягвайте приемането на аспирин и други медикаментиразреждащи кръвта поне 48 часа преди и след процедурата.

 

Как ще изглежда кожата ми веднага след процедурата?

Третираното място ще бъде подпухнало, подуто и зачервено, което е абсолютно нормално. Възможно е да се появи сърбеж. Използвайте студен компрес, за да спадне отока и да се успокои кожата. в следващите няколко часа това ще отшуми, а в следващите дни ще се образуват корички или по-скоро люспи и ще започне да заздравява.

 

Какви грижи трябва да полагам след процедурата?

След процедурата, в следващите няколко часа, мястото се измива с подходящата, препоръчана козметика, като след това се нанася крем В следващите 24 часа след процедурата е добре да се избегне вземането на душ с гореща вода. Не ползвайте солариум и сауна първата седмица. По възможност не използвайте до края на самото лечение, за да се предотврати пигментация. Че се излагайте на директни слънчеви лъчи и използвайте слънцезащитен крем с SРF 50+, като го нанасяте отново на всеки 20— 30 мин

Никакви физически упражнения поне за една седмица Без плуване за около две седмици. Важно е да знаете, че когато кожата започне да се лекува, тя ще загруоее и вероятно ще започне да ви сърби, и НЕ трябва да се чеше, чопли, търка и т.н. за да не се разрани. Това е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО важно, защото ако това се случи и кожата кърви може да доведе до възпаления и раздразнения, но и може да си причините повече белези. Използвайте само продуктите, които са ви препоръчани за последваща грижа. Подробни, писмени инструкции ще ви бъдат дадени на място, след процедурата.

 

Колко време отнема за да се види крайният резултат?

Резултатите не са мигновени, но може да започенете да усещате промяната на кожата до няколко дни след процедурата. Бъдете подготвени и очаквайте да остане зачервено подуто за по-дълго време. Крайният резултат ще се види, след като кожата е напълно излекувана, което обикновено отнема между 30 и 60 дни. Ако сте предразположени към хиперпигментации на кожата, лечението отнема по-дълго време и резултатите ще бъдат видими след около 90 дни. Добрата грижа след процедурата, също ще доведе до по-добри резултати. Третираната зона може загрубее и да ви сърби като и е важно да я оставите сама да се лекува и успокои, без да бъде .насилвана" от вас. 

 

Колко сесии ще ми трябват?

Броят на процедурите зависи от състоянието на кожата и големината на зоната, която трябва да се третира, както и от последващата грижа след процедурата. За стрии и белези обикновено са необходими от 2 до 4 сесии. Много е трудно да се определи предварително колко сесии ще са необходими тъй като не се знае дълбочината на стриите или белега и съответно как кожата ще понесе процедурата. Няма гаранции, че това „лечение" ще работи за всички, въпреки че това се случва изключително рядко, Последващите грижи за третираната зона са от изключителна важност за постигане на най-добър резултат. Важно е да се знае, че това как тялото ще реагира на процедурата играе важна роля за добрите резултати и в същото време е извън нашият контрол.

 

Мога ли да се възползвам от процедурата, ако съм използвал солариум

и/или имам тен?

При безмастилната татуировка, за разлика от камуфлажната такава, тена не е от значение. Въпреки всичко, ако планирате почивка на море, е добре този вид процедура да се случи след това. Причината е, че наранентата кожа ще е чувствителна и е добре да бъде пазена, до напълното заздравяване, както и постоянно да бъде мазана с фактор.

 

Подходяща ли е безмастилната татуировка за всички типове кожа?

В общи линии да! Нещото обаче, което трябва да се вземе предвид, са келоидните белези, които се наблюдават по-често при по-тъмните кожи и ако сте предразположени или страдате от такива, то тогава този метод не е подходящ за вас. Също така, ако имате суха, люспеста се кожа е добре да има подходяща, предварителна подготовка на мясотото, което ще се обработва. При по-тъмни типове кожа, предразположени към хиперпигментация, съществува риск третираните участъци да бъдат по-тъмни от околната кожа за по-дълго време след процедурата. Patch test може да се напрви в такъв случай, за да се проследи възстановяването на кожата, преди да се престъпи към пълна процедура.


Какви серуми за татуировки използвате?

Серума, който използвам в студиото е на базата на масла и витамини, няма химия и е подходящ при всички типове кожи и състояния.

 

Мога ли да си направя безмастилна татуировка, ако съм бременна или

кърмя?

Не се препоръчва безмастилна татуировка докато има бременност или кърмене.

 

Какво ще стане, ако се излагам на слънце и получа слънчев загар (тен)?

Много често задаван въпрос!

Тъй като при безмастилната татуировка освен, че лекуваме кожата, възстановяваме и естествения цвят, тен. При това положение, обработеното място става все по-малко забележимо и напълно се слива с тена на кожата Моля, обърнете внимание, че докато лечението завърши, ви съветвам да се излагате на директна слънчева светлина, докато целия процес по заздравяването на кожата отмине напълно. За най-добри и дългосрочнит

резултати препоръчвам да се мажете на всеки 20-30 мин със слънцезащитен крем с SPF 50+. Ако се излагате на слънце рискувате да си навредите на кожата, както и да останат трайни пигментни петна.

 

***Inkless brazilian method by Anna Yotova

bottom of page