top of page

Микропигментация

300 лв. +ретуш30лв

от 2 часа и 30 минути

Информация

МИКРОПИГМЕНТАЦИЯ

На

ВЕЖДИ, УСТНИ, ОЧНА ЛИНИЯ

 

Микропигментация или т.н. перманентен грим от ново поколение е една от най- нашумелите процедури през последнаите години . Процедурата може да бъде направена на вежди , устни , очна линия . Новите техники са много по-естествени и безболезнени от стария перманентен грим. Микропигментацията е вид козметична процедура, при която оцветяващите пигменти проникват повърхностно в горните слоеве на епидермиса. Те са съставени главно от оцветители с органичен или неорганичен произход, които са претърпели предварителни тестове за алергия и токсичност.

Тази процедура позволява да се подсили цвета на бледите устни или вежди. Неправилните, прекъснати или липсващи вежди могат да се възстановят според желаната от вас форма, а устните с нарушен контур ще изглеждат по-съвършени и естествени от всякакъв друг грим. Очертанията ще се запазят до няколко години и ще променят видимо чертите на вашето лице, придавайки му ново излъчване.

Микропигментацията е метод при който в зоната на епидермиса (най-повърхностния слой на кожата) се поставя оцветяващ пигмент с помощта на много финни игли, разпределяйки се контролирано и равномерно като множество разпръснати малки точици, създавайки “опушен ефект” . Това прави микропигментацията безболезнена, изглеждаща красиво и естествено.

Кожата на мястото на третиране се възстановява бързо и напълно . При всеки клиент начинът на заздравяване и цветът който остава, са различни. Това в голяма степен зависи от типа кожа, хормони и грижа.  Цветът от техниката “микропигментация ” изсветлява и изчезва постепенно. Това дава възможност за коригиране на форма, нюанси, които да са подходящи за настъпилите изменения на кожата и чертите на лицето с течение на времето. Средно ефектът от процедутата остава от 1 до 3 години.

 

 

 

 

 

Противопоказания: Бременност, кърмене, епилепсия, автоимунни заболявания(при хашимото е възможно, но не се гарантира резултата дали ще е траен), байпас(стенд) на сърцето, скорошна химеотерапия, активна екзема, херпес или алергия, инфекциозно заболяване, сконност към образуване на келоидни белези

 

Подготовка: Приемът на кръворазреждащи лекарства да се преустанови няколко дни преди процедурата, вечерта преди процедурата да не се приема алкохол и наркотични вещества, непосредствено преди нея да не се пие кафе. За устните: Седмица или няколко дни преди процедура, устните да се ексфоалират и овлажняват добре.

Важно!: Микропигментация може да се извърши не по-малко от месец след поставяне на филър на устните, месец след химичен пилинг или друга инванзивна процедура, две седмици след солариум. Така също тези процедури могат да бъдат направени след микропигментация не по-рано от същия период. За очната линия е важно да знаем, че изкуствените мигли се свалят поне два дни преди процедурата, а в деня на самата процедура се свалят контактните лещи, при наличие на такива.

Грижа след процедурата:

Вежди: След процедурата може да се наблюдава оток, зачервяване и лимфа, които отшумяват до няколко часа. Цветът и формата на веждите са по-тъмни и интензивни в сравнение с резултата след въстановяването.

В следващите 24 часа през час се попиват с мокър тампон с чиста(преварена) вода. След това не се мокрят повече, така наречената „суха грижа“. Не се използват измиващи и почистващи продукти; не се търкат, не се посещава солариум или плаж; не се гримират(10 дни). Обичайната козметика за почистване на лице може да бъде заменена с мокри кърпички или мицеларна вода. След 3-4 дни е възможно да се появи сърбеж. При необходимост , може да се мажат с чист вазелин или кокосово масло. Когато мястото заздравява , започва белене. Образувалите се­ корички не се белят на сила.

След възстановяването се наблюдават разлики в цвета и формата. Следва втора, довършителна процедура (корекция), която се извършва в период от 30-40 до 90 дни след първата. След възстановяването може да се наблюдава чувство на сухота, необходима е хидратация с обичайната козметика за лице.

 

Устни: Същите грижи, но в първите часове попивнето е на половин час. Избягва се консумация на червено вино, червено цвекло, меласа и други оцветяващи храни, за да не се повлияе цвета на устните, кафето се пие със сламка( 7 дни или до започване на заздравителния процес, белене на устните) Коричките на се белят на сила, устните се хидратират отново с чист вазелин или кокосово масло.

!!!!  Възможна е поява на херпеси. При склонни към образуването им хора, е добре да се консултират с лекар, какви лекарства може да ползват за туширането им.

 

Очна линия: Суха грижа. При дискомфорт и подуване на клепачите( забелязва се рядко) студен сух компрес.

Ретуш

След като вежди, устни, очна линия се възстановят, може да се наблюдават разлики във формата, наситеността на цветовете или други несъвършенства. Обикновено остатъка е слаб, което е нормално и при ретуша се добавя точно толкова ,колкото е нужно за красив и естествено изглеждащ краен резултат.

 

Кожата е по-суха и има нужда от хидратация. Препоръчително е да се използват кремове, масла или друга подходящa за целта козметика. Корекцията се извършва 30-90 дни след първата процедурата. Нуждата от нея е индивидуална. Това не може да се предвиди преди третираните зони да се възстановят напълно. След възстановяването е възможно да се наблюдава следващо по-фино излющване на кожата. В по-редки случаи е възможно да няма нужда от никаква корекция или от повече от една.

 

 

Cover up  -  Прикриване на стар микроблейдинг или перманентен грим

Това е процедура,при която се коригира  форма, цвят на стара работа, в случаите, когато остатъка позволява. Много често е необходимо заличаване с лазер и ремувъл и тогава може да се пристъпи към корекция. Необходимите процедури може да са повече от две.

§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§

 

Преди първа процедура, всеки клиент попълва въпросник– информирано съгласие за провеждане на процедура по Микропигментация

Времетраенето на процедурите варира от 2,30 до 3,30ч.,включвайки подготовка и заснемане на резултата( цялото лице се заснема и публикува с рекламна цел, само  със съгласието на клиента).bottom of page